Ja, vinterns hetaste platser, är en rubrik i dubbel bemärkelse. Dels för att de platser som är de mest populära resemålen för vintern, är även de platser som är de varmaste.

Höstens härliga vindar har gjort intåg, och vinterns kalla famn står runt knuten och väntar. Väntar på att få omfamna oss alla och få oss att önska oss långt, långt bort. Något som resebolagen har stor koll på och som lovar varma avkopplande resor till väst. För det är väster som alla de stora bolagen pratar om, och där de nya heta resemålen väntar på att du ska sätta din fot. Men, då det inte är billigt kan det vara bra att hoppas på en bra sista-minutenresa. Något som kan resultera i ett kap, men även ibland få oss att helt missa en resa då det bara kan bli dyrare.

Några populära ställen:

  • Aruba
  • Mexiko
  • Dominikanska republiken
  • Kuba

 

Givmild tomte

Ja, det behövs verkligen en givmild tomte eller en Trisslott med högsta vinsten för att resan lång bort ska bli av eller för att vi inte ska behöva äta spagetti med ketchup resen av året. Kanske är det inte bara solen och ledigheten som lockar oss så långt bort från svårt ”riktiga” liv, utan även för att vi vill unna oss och visa vår omgivning att även vi har råd att unna oss den resa vi vill. Oavsett anledning är de krafter man kommer hem med så stora och batteriet helt påfyllt att man nästan skulle kunna jobba non-stop utan helg i en månad. Nästan. Men att åka till, som det kan kännas, världens ände får inte bara den minst rastlösa person att hoppa på väggarna, utan även vår kropp att skrumpna ihop och bete sig lite märkligt. Vanligt är att människor känner sig trötta och ”jetlaggade” men även att blodcirkulationen blir sämre och du får ont i lederna. Bra är att innan avfärd inhandla strumpor för att undvika detta. Ännu bättre är att exempelvis  handla dem från nätet så kommer du billigare undan, och att komma lindrigare undan då man investerat i en dyr resa är alltid välkommet. Stödstrumpor från Butik21.com är en bra sajt där du kan hitta strumpor som passar alla i familjen. Att komma ner till paradiset med ett par uppsvällda fötter är inte något som många av oss vill uppleva.