Funderar du på att ta en tur nu till helgen i form av en weekendresa? Ett tips är att stanna inom landets gränser och istället besöka en av våra mysigare städer – nämligen Norrköping.

”– Det här är kulturens eget dygn, en folkfest för alla. Vare sig man är intresserad av musik, konst, teater, film eller annat så finns här något för var och en. Vi vill verkligen uppmana alla Norrköpingsbor att besöka något eller några arrangemang av det breda utbud som bjuds, säger Sandra Sandborg Johansen, handläggare på kultur- och fritidskontoret.” läs mer om Kulturnatten här.

10826433-nyarsfyrverkerier-over-norrkopingAtt besöka Norrköping i helgen är något att rekommendera, då intas nämligen staden av Kulturnatten, ett årligt event som får 32:a året i rad fyller staden med kulturella ting. Detta år har man dessutom valt att inkorporera Finland i temat för natten med tanke på att grannlandet firar 100 år som självständigt – något som kommer att firas hela vägen fram till den 6:e december vilket är landets nationaldag.

Norrköping fylls av liv och rörelse

I helgen väntar alltså avstampet på denna kulturella resa med Finland i fokus. Det firar man genom att låta stadens föreningar, organisationer, företagare och privatpersoner fylla upp natten med spännande innehåll, och de flesta saker som anordnas blir med fri entré, gratis alltså. Kommunen är samordnare och bär också ansvaret för såväl programblad som nattens hemsida. Så att Kultur- och fritidskontoret bidrar med arrangemang på både Konstmuseet, Stadsbiblioteket, Stadsmuseum, Kulturskolan och Cnema är inte så förvånande – men riktigt roligt. Så är det en paus i vardagen du söker är Norrköping verkligen en stad att besöka nu till helgen och Kulturnattens arrangemang som sköljer över staden.