Har du någon gång drömt om att resa jorden runt? Såklart du har det. Kanske upplevs det som svårare än någonsin i en tid då klimathotet innebär att vi behöver dra ned på våra flygresor? Det har dock blivit trendigt att istället ta cykeln jorden runt. Det finns förmodligen inget sätt att ta sig runt jorden som får en att uppleva länderna på ett närmare sätt än att cykla.

Att cykla runt jorden är förstås ett projekt som kräver ett och annat tillbehör. Inte minst en cykel. Din resa jorden runt kan börja hos Cykloteket. Vilken rutt du än väljer kommer det krävas en cykel som står pall, varje dag, som är bekväm över långa distanser. I sortimentet hittar du mountainbikes, racercyklar, elcyklar och många andra varianter. Förstås har de också gott om andra tillbehör som kan behövas för resan, som cykellås som du hittar på https://www.cykloteket.se/kategorier/cykeltillbehor/cykellas/, reservdelar, väskor, däck och mycket annat. Vilken typ av cykel är bäst för att cykla jorden runt? Det spelar egentligen ingen roll vilken typ av cykel du väljer så länge den är bekväm.

ritad cykel på gataVad behöver du för att cykla runt jorden?

Du behöver grundläggande utrustning, du kommer trots allt behöva stanna många gånger på vägen för att köpa kost och annat. Ett reparationskit komplett med cykelpump är dock ett måste. Cykelväskor likaså. Därefter är motivation det främsta du behöver. En cykeltur runt jorden är ett riktigt äventyr och de som gjort det får mängder av fantastiska erfarenheter att dela med sig av. Fråga till exempel Dean Nicholson, en skotte som gav sig på utmaningen att cykla runt jorden och kom hem med en ny vän. Eller Fredrika som cyklade jorden runt för att uppmärksamma kvinnoförtryck, och som därigenom lyckades samla in en halv miljon kronor för en god sak. Kristian Halfwordson har gjort samma sak till förmån för Alzheimerfonden.