En av höjdpunkterna med att resa bort är att få bo på lyxigt hotell och bara slappna av. Man slipper tänka på alla bestyr som har med matlagning och städning att göra och det blir enkelt att bara bli lugn inombords. Man kan öka sitt välbefinnande och sin avslappning ytterligare när man packar ner sina reselakan i siden.  Sina egna lakan kan avgöra huruvida om man kan bli helt avslappnad och är en klar fördel för den som behöver känna den där extra lyxen. Det finns också några tips som kan göra hotellvistelsen lite mer angenäm.

sänghimmel på hotellrum Vikten av rätt rum

Inte alla hotell ger ett val när det kommer till hotellrum, däremot har alla hotell en skyldighet om inte hotellrummet lever upp till standarden, både prismässigt och i hygien. Man skall inte acceptera ett smutsigt rum, inte heller behöver man acceptera en hård säng. Bekväma lakan däremot är något som man själv kan stå för.

Hotellfrukost är det som de flesta hotellgäster sig är det bäste med att åka bort, på en riktigt bra frukostbuffé så är det ett måste med bacon, äggröra, kokta ägg, färsk frukt, yoghurt och alla möjliga müslisorter. Det måste även finnas kaffe, te och alla sorters juicer, fattas något av dessa alternativ så klassas det inte som en riktigt bra hotellfrukost. Utöver matbiten så är det bra om receptionen är utrustad med en hel del prylar som kan vara bra; tandborste, tandkräm, hårfön, strykjärn och annat bra som är bekvämt på din hotellvistelse, men som alla vet är bort bra men hemma bäst.