Göteborg är alltid en höjdare att besöka. Här erbjuds shopping, nöjen, kultur – och förstklassigt boende. Läs mer om det här och låt dig inspireras!

Har du aldrig varit i Göteborg är det verkligen dags att du beger dig dit. Skulle det vara så att du en gång varit i Göteborg så har du säkert haft mängder av anledningar att återvända dit! Denna västskuststad, av många kallad ”Sveriges framsida”, är alltid värd ett besök oavsett tid på året. Oavsett om du är humoristiskt lagd eller inte (Göteborgshumorn är smått legendarisk) så har du mycket att uppleva in en lagom stor storstad som Göteborgs faktiskt är. Vad för äventyr kan ni då ge er ut på? Häng med så ger vi tips!

Val av hotell

Låt oss börja med en mycket viktig aspekt av ert besök: boendet. Med tanke på det stora utbudet av hotell i Göteborg är det en lätt match att hitta ett boendealternativ som passar alla. Letar ni efter det där lilla extra i både flärd och bekvämlighet är det https://www.elite.se/sv/hotell/goteborg/ ni ska rikta blickarna mot. Här får ni ett synnerligen skönt boende till priser som samtidigt är attraktiva. Elite Hotels har två hotell i Göteborg, båda med utsökt placering i city. Från dessa har du ett mycket bra läge när du ska utforska staden och dess omgivningar.

Upptäck Göteborg

Gothenburg,City,In,SwedenAtt ta en skön promenad i en mysig stadsdel är ett äventyr i sig. Besök gärna mysiga Haga för en fika eller shopping i någon av de många butikerna. Promenera sedan vidare mot pampiga gatan Avenyn (där du för övrigt hittar ett av hotellen i Elite-kedjan) och fortsätt gärna till parken Heden om det är en skön dag. Inte långt därifrån finns den kända nöjesparken Liseberg, där du med lätthet kan spendera en hel dag om du så skulle vilja.

Är du ute efter en kulturell upplevelse har du också kommit till rätt plats. I Göteborg hittar du en mängd olika intressanta museer, teatrar och spännande byggnader. Du ska heller inte missa alla de nöjen som står till buds. Skulle du av någon anledning vilja ha en paus i turistandet så finns härliga kustremsor och öar inom räckhåll, där du verkligen kan koppla av.

Din checklista:

  • Boka hotell hos Elite
  • Missa inte att ta sköna promenader
  • Ta en fika i mysiga Haga
  • Besök Liseberg!