Många som kommer till Stockholm kommer hit för att de hört talas om att staden är vacker och att människorna är snälla. Det är en plats som många vet om men som inte är det självklara valet av semesterort. De flesta, i alla fall européer, åker hellre till mer exotiska platser än till norden.

Många vill dock att det ska komma fler. Målet som Stockholms län och turistindustrin satt upp är att det ska komma 50 procent fler turister till Stockholm till år 2020. Nås den siffran kommer många tjäna på det. Hotell i Stockholm kommer få många fler gäster, butiker får fler besökare och vår stad får mer uppmärksamhet. Det kan gynna alla.

Blir vanligare att åka till ovanliga platserGamla stan är en populär, historisk plats att besöka

Att besöka nya städer är väldigt populärt. Det är många som tycker att det blir tråkigt att åka till samma ställen om och om igen när man lika gärna kan upptäcka en ny och spännande plats. Det kan ju vara så att den staden du aldrig varit i är din nästa favorit stad. Det är också många Svenskar som inte längre självklart väljer en varm plats med stränder och palmer att åka till. Det är för många mer intressant med kultur och upplevelser som är så långt ifrån vardagen som möjligt. Gamla städer med mycket historia eller platser som har annan religion och andra seder är intressantare och ger mer tillbaka till den som besöker dem. Ett bra exempel på detta kan vara Stockholm. Det är annorlunda jämfört med många andra platser och staden har en rik kultur, och historia.