Vad är det man nästan alltid brukar säga när man kommit hem med en överfull resväska blandat med oanvända kläder och nya kläder och prylar man köpt på sig, om inte ”jag ska aldrig packa såhär mycket igen”. Vilket man dock gör. Igen, igen och igen. Men det finns fina tips att gå efter, och sen kan man alltid försöka hitta den där meningen man sa efter förra resan, om att man inte ska packa för mycket.

  • Är det till varma eller nordliga bräddgrader resan går?
  • Vad är det för aktiviteter ni ska ägna er åt?
  • Ofta används kläder fler än en gång och att ha med sig ett finplagg räcker
  • Glöm inte solglasögon.  solglasögon hittar du här om du vill komma billigt undan.
  • Ska du vara borta länge och vet att du ska shoppa kan en  vakumförpackad påse vara bra – så du ändå får ner allt.
  • Ta med handtvättmedel ifall du skulle behöva tvätta.

Men, glöm inte att allt du packar med dig i klädväg borde omedelbart bli tvättat när du kommer hem då ohyra har en tendens att vilja åka snålskjuts. Att ens hem blir invaderat av bruna hundfästingar från Thailand är något du gärna vill skippa.

”Tänk om”

Att använda sig av frasen ”tänk om” när du ska packa är mycket effektiv. Börja med att ta fram allt du tänkt och vill ha med dig. Titta på högen, tänk hur länge du ska vara borta och säg sedan ”tänk om jag skulle kunna ta bort något, vad skulle hända då” Egentligen inte så mycket. Ta sedan upp varje enskilt föremål och genomför ”tänk om” på allt du lagt fram. Det kommer sluta med att du har två höga, en för det som du verkligen vill ha med dig, och en för det som du skulle kunna tänka dig vara utan.