Sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav. Visst kan ni sången, och nog är det så att man tänker på Sverige och på sommaren när melodin spelas – men man kan faktiskt nå allt detta även när det är vinter. Du behöver bara boka en biljett, och flyga iväg till varmare kontinenter.

En kontinent som vuxit sig starkare på senare tid är Afrika. Fascinerande kultur, exotiska djur och en värmande sol är vad man får när man kommer dit. Det är långt ifrån Sverige, både i resavstånd och hur det är i jämförelse och det är helt klart ett ställe som alla bör besöka minst en gång i livet, just därför.

Det är enkelt att ta sig till Afrika, så länge man vet vilken väg man ska ta. Bäst är att leta fram ett stort utbud av Afrikaresor, så att du hittar vilken resa som passar dig bäst. Det är också smart att välja ett företag som fokuserar på just Afrika, och inte ett ”vanligt” charterbolag. På så vis får du ut mer eftersom de du bokar av har den kunskap som behövs.

Vad är det då man gör i Afrika? Det är nästan svårt att svara på eftersom det finns så otroligt mycket, men någonting som man verkligen måste göra, är att gå på safari.

Det behöver inte heller kosta speciellt mycket, utan det går  väldigt bra att boka safari på egen hand. Det gäller dock att ha några saker i åtanke, såsom dessa:

  • Tidpunkt. När du väljer att åka kan påverka kostnaden väldigt mycket. Om du åker under lågsäsongen (från april till juni) så blir det billigare än om du åker under jul och nyår då högsäsongen är.
  • Parker. Kolla upp bra parker så att du vet vilka som passar dig bäst. Självklart är det varierande beroende på var i Afrika du åker, och det finns också ofta flera olika parker i samma land som kan vara väldigt varierande både djurmässigt och prismässigt.
  • Guide. Om du åker själv är det värt att lägga lite extra pengar på en riktigt bra guide som vet var ni hittar flest djur samt vet vilka ställen man bör undvika.