Svenskar älskar sol och bad och lata dagar. Redan nu har de flesta börjat planera sin semester, och för många bär det till varma breddgrader. Dock om man ska se på trender så handlar semester inte längre om att somna i en solstol utan mer om att aktivera sig. 

4003579-travel-vector-illustrationSol, vind och lata dagar vi stranden är en bild som de flesta svenskar har i sitt sinne när det vankas semester. Men, om man ska tro de trender som råder så är det allt fler som väljer en mer aktiv semester istället för att ligga och sola vid playan. Allt fler väljer att googla hotell Göteborg avenyn för att få känna citypuls än att söka efter lugn semester.

Ökad puls under semestern

I en artikel går det att läsa att allt fler svenskar verkar vilja kombinera både semesterns lugna dagar med att ta ut sig fysiskt samt att uppleva nya kulturer och komma hem med otroligt många fler minnen än vad man gör om man skulle bo på all-inclusive och bara äta mat på hotellområdet. Hälsotrenden när det kommer till resor växer sig allt större och nu kan man se att det inte bara är människor som älskar att motionera som åker iväg på träningsresor utan alla typer av människor. 60 % åker på resor där träningen är själva huvudsysslan, och man hoppas på att detta sätt kommer att få en att koppla av. För visst ställs det otroligt mycket högre jrav på oss än vad det gjorde förr.

För att lyckas gäller det att man måste kunna koppla av, och hur gör man det på bästa sätt om inte genom att träna? Cityresor och aktivitetsresor ökar enormt och har man inte många lediga dagar är det guld att spendera dem i en annan stad där man får upp pulsen och får komma iväg. Tidningen Expressen har ett par bra tips på hur man spar pengar till resan, och glöm inte att du kan spara tusenlappar bara på att börja med matlåda.