Att resa med jobbet är ganska ovanligt om det inte anordnas konferens, seminarier eller kurs. Dock har dessa resor en stor betydelse för de anställda och med tanke på att man få knyta bättre band med sina kollegor så är det ofta en väldigt positiv resa man gör. Det man ofta ska tänka på vid en konferens med jobbet är läget för resan och sättet att ta sig dit. Exempelvis på Noors Slott nära Arlanda är ett jättebra alternativ när det är en resa som sker till den centrala platsen Arlanda med gott om kommunikationer till resten av Sverige. Att man samtidigt får uppehålla sig på en plats i närheten av storstaden Stockholm kan också bringa lycka till många.

Åk på en lyckad konferens

Att en konferens blir lyckad är väldigt viktigt för företaget och de anställdas uppfattning av resan. Dessutom är det viktigt att man får möjlighet att kunna delta i de aktiviteter som planerats. Det är då viktigt att man planerar aktiviteten utifrån att alla skall kunna delta, bland annat så nämner experten Jessica detta:

”–Ska det vara aktiviteter är det bäst med något som alla är nybörjare alternativt inbitna på. Och natursköna platser eller neutrala storstäder är bättre än en skidanläggning om inte alla är alpin-freaks. Sedan är det förstås en smaksak om man föredrar att samla gänget vid en lägereld under bar himmel, under en vandring i bergen eller en kulturaktivitet i en storstad.”

Det är inte heller bra att åka utomlands eller på lyxiga resmål som kostar skjortan, de anställda ser ofta att pengarna placeras i ett mer utvecklande konto. Det kan handla om att förbättra vissa delar på arbetsplatsen eller investera i utbildningar och liknande.