Vintern, då det är populärt med olika vintersporter är redan här. Resorna till de olika skidorterna både i Sverige och i resten av världen går åt som smör i solsken. Än är det dock inte försent att boka årets fantastiska skidresa till de franska alperna.  Skidsäsongen sträcker sig nämligen på många platser långt in på den sena våren.  Men om man bestämmer sig för att det är dags att sätta prov på alperna i Frankrike, eller någon av de större skidorterna i Norden, hur mycket måste man då kunna när det gäller skidåkningen för att kunna njuta av resan?  Backarnas svårighetsgrader varierar mellan olika orter, så på de flesta orter kan man själv sätta ribban efter ens egna kunskaper. Samtidigt har det blivit mer vanligt att också kunna ägna sig åt andra aktiviteter i alperna, vid sidan av skidåkningen.

En av de senaste skidtrenderna, som man hittills har kunnat läsa om i engelska och amerikanska resemagasin, är nya typer av aktiviteter i de europeiska alperna som inte kräver samma typ av förkunskaper som skidåkningen. En av dem är yoga i snön, men det finns också hästridning och spa aktiviteter. Så här skriver man i en av de engelska artiklarna:

”Once the domain of the jet set and seriously sporty types, skiing resorts have in recent years relaxed their attitude and upped their game, gradually expanding their appeal to non-skiers Yes, you can now go on a skiing holiday without even stepping a ski-clad foot on to the piste or worrying if your non-skiing partner or kids are having fun.
Many destinations now offer a host of snow-bound activities without the slog or expertise that skiing demands. ”