Det är mycket att tänka på när man ska ge sig iväg på en resa, framför allt om man ska bege sig utomlands. Det kan behöva ordnas med visum, man kan behöva vaccinera sig, med mera. Därför är det lätt att man glömmer bort saker i packningen, framför allt om man börjar packa sent.
Så tänk på att packa ner följande:

  • En schweizisk armékniv, som inte läggs i handbagaget. Man vet aldrig när man kan behöva den. Tänk bara på att du kanske inte kan ha med dig kniven överallt. Men den kan vara användbar även på hotellrummet eller i din bungalow.
  • Skor som det går bra att gå långa sträckor i. Så satsa inte på högklackat. Om du skulle bli inbjuden till en glamourös fest kan du nästan alltid köpa snygga skor billigare än i Sverige. Det gäller både i Thailand och i Japan.
  • En guidebok, eller åtminstone en lista med saker som kan vara bra att tänka på. I vissa länder gillar man inte tatueringar, och släpper inte in tatuerade överallt. Det är en sak som kan vara bra att känna till.
  • Myggnät, solkräm, vattenreningstabletter och liknande saker. Precis som vaccinationerna varierar behovet beroende på vart i världen man reser. Detta kan skilja sig åt även mellan olika delstater i länder som USA eller Indien.