Det här med drömmar är något som vi alla människor mer eller mindre går och bär på, men som vi även kan känna rädsla inför. En rädsla att blåsa liv i dem så dem försvinner.

Vad händer om vi gör slag i sak av alla våra drömmar? Jo, vi skaffar oss nya drömmar att drömma om och att sedan förverkliga. För bara för att vi har en dröm om att åka till Grand Canyon så kommer vi inte att stänga in oss i våra bostäder livet ut bara för att vi förverkligat den. Snarare tvärt om: vi kommer att få så många nya intryck som gör oss ännu mer levande och som kommer att sätta igång ännu fler drömmar som vi vill hinna med. Så snarare är det viktigt att vi inte bara har en dröm som vi går och dagdrömmer om och sätter livet på paus under tiden. Då kommer vi höja drömmen till skyarna och inte kunna leva fullt ut och vara lyckliga med det liv vi lever. Med denna inledning kan vi nu börja tala om hur det är att blåsa liv i en drömresa.

Du vet var du vill åka

Alla människor har ett ställe man helst av allt vill åka till. För vissa är denna dröm mer skarp än för andra – men likväl en stor dröm. Tänk efter var det är du vill åka, vilken typ av resa är det som du helst av allt vill göra – med en vän, din älskade eller varför inte åka iväg själv.

  • Är det att backpacka i Australien
  • Åka Hurtigrutten
  • Åka Transsibiriska järnvägen
  • Besöka Grand Canyon
  • Vandra någon helig led.

Ja, det finns otaliga typer av resor man kan göra och var du vill resa vet bara du själv. Men lova att när du funderar så sänk inte ribban utan när det handlar om drömresor får du tänka hur högt och stort du vill. Kanske är drömresan en resa till Fiji med din älskande på bröllopsresa där ni spenderar en månad av att bara stirra in i varandras ögon.

Pengar är inga problem

Ofta när det kommer till att man ska bestämma semesterplaner så handlar det mycket om att det är plånboken som styr var det är man hamnar. Men det härliga med att tänka på sin drömresa, och sedan även att börja planera den är att budgeten inte är det primära. Den är egentligen inget problem alls. För om du har en dröm och ett ställe du vill åka till så far du dit när du har samlat ihop pengar. Och vill man någonting riktigt mycket så är det inga problem med att spara pengarna. Då kan det å andra sidan vara otroligt roligt att ge avkall på saker för att spara inför resan.

Oavsett resa – om det är en weekend eller om det är fem månader på din drömresa så är det lika viktigt att du ger tid åt att planera för vad det är du ska ha med dig. Och för att vara på den säkra sidan så läs vad vi skrivit om packning här.