Vad man föredrar i form av en resa är helt individuellt men trenden har visat att drömresmålet tidigare var till en strand vid havet och nu har intresset förflyttat sig till en mer äventyrsinriktad resa. Skillnaden mellan en resa till stranden och en äventyrsresa är att med ett äventyr kan man variera sig extra mycket. Det finns exempelvis:

  • Bergsklättring, fysiskt och psykiskt påfrestande men en otrolig upplevelse när man väl kommit upp för berget. Detta äventyr kan ske var som helst där det finns berg, Sverige är ett exempel och Himalaya ett annat, valen är oändliga.
  • Vandring i regnskogen, att få uppleva regnskogen på nära håll, bada i vattenfall eller se helt nya arter som döljer sig i skogarna. Regnskogen är knepig för att den är så känslig, den finns dock att uppleva på två ställen och främst i Thailand och Brasilien.
  • Skidåkning, jorden är fylld av olika klimat och just skidåkning kan man åka på ett flertal ställen som Sverige, Alperna, Himalaya, Kanada, Norge, etc. listan kan göras lång.
  • Surfing, för den som älskar stränderna men vill aktivera sig mer än bara ligga och jäsa på stranden kan alltid ta brädan till hjälp. En fördel med många solstränder är att de ligger vid havet som producerar en del fina vågor att surfa på, bästa resmålet för surfing är dock Australien(Bondi Beach), Hawaii och Bali, hitta billiga flygbiljetter och bege er ut till exotiska resmålen.